Först på första

10 mila budkavlen gick i mål i morse norr om Borensberg. Vi slutade på en 25e plats. Vi hade hoppats på bättre. För egen del gick det däremot bättre än förväntat och kanske bättre än förtjänat…

Jag fick inleda för Mora, har inte hunnit med många pass i skogen så jag var lite orolig för hur det skulle gå att springa i skogen. Småmissade lite i början och var en bit ner i det ganska samlade fältet. Försökte köra på lite på stigar och i lättlöpta partier men var lättare att bara glida med och hålla koll på kartan. Kände att att jag inte kunde vara så offensiv i kartläsningen, konstigt nog;)

Placerade mej långt fram på slutet och hade som mål att vara först vid näst sista vilket jag klarade och kunde sedan växla först. Kul att få leda 10 mila. Kostade en stukad stortå och en krossad kompass. Passar bra att plocka fram rullskidorna då och få vila tån.

4 kommentarer till “Först på första”

 1. Du är grym du!!

 2.   LL

  Under förväntat, menar du lägre placering (=bättre), eller att ni presterade under förväntan (=sämre placering)?

 3.   Annapanna

  Starkt Martin!
  Du såg grym ut på upploppet.
  10- mila nästa år kör jag först med pistmaskin :-)

 4. […] Neste langstrekk gikk ganske mye på vei/sti i fin fart. Inn i skogen var det viktig å være 100% med i kartlesningen og det var jeg. Fin retning og traff vannet som planlagt. Var ekstra nøye med retning herfra, da det ofte er vanskelig å ta retning ut fra slike “runde detaljer” som et vann. Fikk det til bra og var først i min gafling (9.post). Fra 9-12. post ledet jeg an og orienterte stort sett uten feil. Litt slåsskamp på 12.post som oppstod etter at min klynge kom likt inn til fellesposten som den andre klynga. Herfra og hjem var det bare å ligge med ganske langt framme i feltet og ha kontroll på orienteringen. Etter å ha gått fint i den litt vanskelige tredje siste posten, var jeg ganske lettet. Da var det bare en lett nest siste igjen og så spurte i mål. Jeg kom inn som nr 12, og var 25 sekunder bak Martin Johansson som var først. […]

Lämna en kommentar